socialmediapress

Probabil cele frumoase colinde romanesti

mediapresssocial,socialmediapres,mediapres

Cine sunt de fapt cei doi tineri . Este vorba despre Călin Merca și Emil Floare , primul fiind avocat, iar cel de-al doilea IT-ist. Baietii au lansat in toamna anului trecut, împreună cu Casa de Discuri EUROMUSIC CLUJ NAPOCA, prin Florin Puică Dat, un spectaculos material de colinde și cântece religioase . De asemenea piesa’’Vin colindatorii’’ va beneficia și de un videoclip în premieră, pe care băieții l-au filmat în catedrala de la Sfanta Manastire Dumbrava.

 

mediapresssocial,socialmediapres,mediapres

„Cred că oamenii se identifică cu versurile colindului, de aceea are aşa de multe vizualizări”, spune clujeanul Călin Merca (28 de ani), avocat stagiar şi absolvent de Teologie. Pe lângă interpretarea celor doi tineri, pe care Călin Merca o pune pe seama acusticii extraordinare a mănăstirii Dumbrava din Alba, oamenii au fost impresionaţi de mesajul colidului scris de Tudor Gheorghe „Vin colindătorii”.  Ascultând versuri  precum  „Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară, leru-i ler/ Tot în frig şi-n foame, tot cu mâini întinse, leru-i ler,/ Pe la porţi străine ce ne stau închise, leru-i ler”. Din colind reiese un sentiment de revoltă pentru toate nejunsurile pe care ni le-au princinuit conducătorii de-a lungul anilor.

 

mediapresssocial,socialmediapres,mediapres

Călin Merca spune ca, este primul videoclip de pe albumul cu acelasi nume, înregistrat la Euromusic, care a aparut pe piață în decembrie. Călin Merca și Emil Floare cântă alături de grupul coral „A cappella”,

‘’Am terminat in sfârșit inregistrarile pentru albumul de colinde! Va multumesc mult tuturor pentru sprijin si pentru încurajări, deoarece fara voi nu as fi avut curajul si motivatia de a merge mai departe! Multumesc in mod special baietilor din grupul coral „A cappella”: Gabriel Cupsa, Grigore Atudorei, Dacian Andreica, Razvan Necoara, Iuliu Gabriel, Artiudean Razvan, lui Robeeo Ryo, producatorului nostru Florin Puica si bineînțeles prietenului si colegului meu Emil Floare! Albumul va ieși cam in jurul datei de 6 Decembrie. Sper să vă placă.”

Călin Merca, în vârstă de 32 de ani, a absolvit, în 2008, Facultatea de Teologie, iar în același an a început Dreptul.. Tânărul a lucrat ca profesor de religie la mai multe licee, timp în care era și student la a doua facultate, cea de drept. Din a doua încercare, a reușit să intre în Baroul Cluj, în toamna lui 2015, acum fiind în al doilea an de stagiatură

mediapresssocial,socialmediapres,mediapres

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

You may also like...