Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România

mediapresssocialsocialmediapres

Regele Mihai şi-a încheiat lungul şi durerosul exil. La aproape 70 de ani de când a fost silit să abdice s-a întors pentru totdeauna în ţara pe care a iubit-o nespus şi care, poate, va învăţa de acum încolo să-i poarte aceeaşi dragoste.

Sicriul Majestăţii Sale a fost adus cu un avion militar la ora 11, aşa cum fusese programat. Aşteptat de familia regală, în straie cernite, Regele Mihai a fost primit cu imnul României şi imnul Casei regale.

mediapresssocial,socialmediapres

Regele Mihai şi-a încheiat lungul şi durerosul exil. La aproape 70 de ani, de când a fost silit să abdice, s-a întors pentru totdeauna în ţara pe care a iubit-o nespus, şi care, poate, va învăţa de acum încolo, să-i poarte aceeaşi dragoste.

Cu precizie de ceas elveţian, la ora 11:00, aeronava militară care a adus trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale, a aterizat pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Regele Mihai a fost însoţit în ultima sa călătorie în ţara în care s-a născut de două dintre fiicele sale, Elena şi Sofia, dar şi de un general al Armatei Romane, aşa cum cere protocolul.

mediapresssocialsocialmediapresL-au aşteptat

membrii familiei regale, Custodele Coroanei, Principesa Margareta, Principesa Maria, Principele Radu şi principesa Elisabeta-Karina, nepoata fostului suveran. Absenta anul trecut la funeraliile mamei sale, Irina a venit acum pentru a-şi întâmpina tatăl pentru ultima oară.

L-am cunoscut, regret această pierdere imensă pentru România. Mă bucur de această decență de care dau dovadă românii. Cooperez cu toți primarii de sector ca totul să fie respectat cu sfințenie în aceste zile”, a spus primarul.

mediapresssocialsocialmediapres

Miercuri seară, câteva mii de romani au întâmpinat cortegiul la intrarea în Bucureşti, la trecerea sa pe sub Arcul de Triumf. În aplauzele altor câteva sute de persoane, Regele a intrat apoi pentru ultima dată în Palatul Regal.

Pelerinajul la catafalc s-a încheiat la miezul nopţii, dar joi dimineaţă la ora 8 porţile se deschid din nou. Începând de joi, timp de 3 zile, România este în doliu naţional.

Puţin după ora 20, prin fața a sute de oameni, cortegiul a trecut pe sub Arcul de Triumf. Piatra de temelie a Arcului de Triumf a fost pusă în acelaşi an în care s-a născut Majestatea Sa, 1921. Un simbol al unirii, victoriei şi al regalităţii, Arcul a fost ridicat în timpul Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria, bunicii Regelui Mihai.

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost adus, miercuri, în România, cu o aeronavă militară, iar racla Majestăţii Sale a fost purtată către catafalc de 8 militari ai Brigăzii 30 Gardă. Pe Aeroportul Otopeni s-a desfăşurat o ceremonie, în cadrul căreia au fost intonate imnul naţional şi cel regal. Clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară au fost trase la ora 11.00, atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a sosit pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi la slujbele de înmormântare, anunţă Patriarhia Română.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Castelul Peleş, urmând să fie depus în Holul de Onoare al fostei reşedinţe regale. Publicul nu are acces pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

mediapresssocialsocialmediapres

Cortegiul funerar a fost aşteptat, în curtea Castelului Peleş, de către Regimentul de Gardă Mihai Viteazu şi de 60 de militari de la Batalionul 21 Vânători de Munte Predeal.

Pe DN1, la Câmpina, cortegiul funerar a fost aşteptat de zeci de persoane, care ţineau în mâini flori şi steaguri.

La Sinaia, potrivit autorităţilor, pe traseul cortegiului au fost coborâte în bernă steagurile României, iar clopotele de la toate bisericile vor fi trase în acelaşi timp

Sicriul cu trupul fostului suveran, însoţit de Familia Regală, urmează să fie aşezat în Holul de Onoare al palatului.

Pe sicriu va fi amplasată coroana de oţel făcută din tun, care a fost purtată de Regele Carol I şi Regele Ferdinand, la încoronare. În vestibul, lângă intrarea de onoare, a fost deschisă şi cartea de condoleanţe pentru oficialităţi, în cea deschisă pentru public semnând 580 de persoane.

mediapresssocialsocialmediapres

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

You may also like...