Simona Halep, prima româncă în finală la Australian Open

mediapresssocial,socialmediapres, mediapres

Simona Halep – Caroline Wozniacki este finala feminina de la Australian Open din acest an. Confruntarea va fi una istorica avand in vedere ca de 38 de ani nu s-a mai intamplat asa ceva la Australian Open.

mediapresssocial,socialmediapres,mediapres

Simona Halep va avea sansa de a castiga primul sau turneu de Grand Slam din cariera. Halep a mai jucat doua finale de turneu de Grand Slam, ambele la Roland Garros. Nici Wozniacki nu a castigat un turneu major in cariera, astfel ca va fi o premiera pentru oricare dintre cele doua sportive. Din 1980 nu s-a mai intamplat ca in finala Australian Open sa ajunga doua sportive care nu au in palmares un trofeu de Grand Slam.

Simona Halep poate pierde locul 1 in clasamentul mondial. Actual lider in ierarhia WTA poate fi depasita chiar de Wozniacki daca pierde finala. Calculele erau simple inca de la startul turneului: daca Wozniacki obtine o clasare mai buna decat Halep la Australian Open, atunci daneza urca pe primul loc.

Simona Halep isi poate dubla si castigurile. Pana in acest moment, Simona Halep a castigat 1,6 milioane de dolari, dar un succes in finala Australian Open ii poate dubla suma. 3,2 milioane de dolari va castiga Halep o data cu trofeul Australian Open.

Simona Halep: ”Voi rămâne puternică”

mediapresssocial,socialmediapres, mediapres

Sportiva nostră a continuat: ”Am arătat că am destulă putere pentru a face din nou acest rezultat, iar dacă nu voi reuşi sâmbătă, voi rămâne puternică şi mă voi gândi, voi visa la altele”.

La rândul său, antrenorul româncei, australianul Darren Cahill, a declarat pentru postul de radio ABC că jucătoarea sa nu mai are presiune pentru poziţia de lider mondial: ”Nu mai simte presiunea pentru locul de numărul 1. Pentru ea realizarea de a ajunge numărul unu mondial, iar apoi să încheie anul ca numărul 1, a fost un lucru extraordinar, iar în România e greu de descris cât de important a fost pentru ţară. E ceva ce ea a reuşit”.

Simona Halep, prima româncă în finală la Australian Open

mediapresssocial,socialmediapres, mediapres

Cahill a adăugat: ”Acum are presiune faţă de ea doar pentru a câştiga. Intră pe teren şi joacă pe cât de bine poate, luptă pentru fiecare punct, indiferent de scor, iar acest lucru este un câştig în ultimii ani. Au fost câteva meciuri pe care le-a lăsat uşor să scape, dar acum nu mai vedem acest lucru”.

La 26 de ani, Halep este prima jucătoare română care a ajuns în finala turneului Australian Open şi poate deveni a doua care câştigă un titlu de Mare Şlem, după ce Virginia Ruzici, managerul său, a cucerit titlul în 1978 la Roland Garros, notează Agerpres.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

You may also like...